Daar is “The House Whisperer”

housewisperersChristian Kyriacou, bekend als The House Whisperer, was onlangs te gast in België. Ik ontmoette deze bijzondere man tijdens een workshop/lezing in Kortrijk. Kyriacou (op foto rechts) werd geboren in Cyprus en verhuisde mettertijd naar Londen (UK). Hij leerde al van jongsaf communiceren met gebouwen. Zijn fascinatie voor gebouwen en bouwwerken ging verder en hij werd dan ook architect en ontwerper.  Sindsdien laten huizen hem niet meer los. Want naar zijn zeggen registeren gebouwen gebeurtenissen, net zoals krassen in vinylplaat het geluid vastleggen. Dus vindt hij sporen van vorige bewoners, bezoekers en gebeurtenissen en … spoken. Daardoor is hij een veelgevraagde gast om de problemen op te sporen van woningen en ongewone verschijnselen.

“Je kiest niet alleen je woning,
ook je woning kiest jou. Dus beiden kiezen elkaar.”

Hij is een veelzijdige man: architect, filosoof, auteur, architectural & Environmental Psychologist, Interior Designer, composer, muzikant, Feng Shui / Vastu and Geomancy Consultant. En werkt  hij met tal van Oosterse werkwijzen, Meditatie, Sanskrit, Sacred Sound, Harmonic Resonance en Sacred Geometry. Voorts is hij lid van de the Royal Institute of British Architects, Chartered Society of Designers en de International Feng Shui Guild.

Kyriacou schreef een boek over  zijn vele ervaringen van de voorbije jaren en het werk dat hij vandaag doet. De huisfluisteraar wil de verbanden tussen de woning en de bewoner ontdekken en tonen. Hij gaat steeds op zoek naar het unieke verhaal ‘storytelling’ van een woning en zijn of haar eigenaar. Dat doet hij met  heel zijn hart en gevoeFeatured imagel. Eveneens bekijkt hij de aspecten die verband houden tussen en woning en gezondheid.  “Want” zegt Kyriacou, “onze gezondheid wordt weerspiegeld in onze woonst”. En dus toont jouw huis dan ook signalen over jouw gezondheid. Veel stof om over na te denken, nietwaar?

Niet te missen bij een volgend bezoek. Boeiend toch? 

CHRISTIAN KYRIACOU, The House Whisperer, discovering your relationship with the heart of home, uitg. ki signatures books, 2014, ISBN 978-0-9929380-0-0

http://thehousewhisperer.tv/


Plaats een reactie