Lebbeke wacht op komst ooievaars

Frankies nestpaal is een feit. Nu nog ooievaars

deatil
De Lebbeekse nestpaal voor ooievaars, ooit de wens van wijlen Frankie Heyvaert, staat nu overeind. Een dikke pluim voor al wie dit hielp mee te realiseren.

In Lebbeke werd in het natuurgebied van het wachtbekken Heistergem aan het station van Heizijde een ooievaarspaal geplaatst op 21 juni 2016.  Die kwam er op vraag en wens van wijlen Frankie Heyvaert. Een echte Lebbeekse natuurliefhebber en in bijzonder spotter van vogels. Frankie (81 j.) overleed in 2014 en was mijn dooppeter. Ik kreeg zijn voornaam mee. Het was zijn uitdrukkelijke wens om ergens in het natuurgebied van Lebbeke een plaats te voorzien waar ooievaars kunnen nesten. Een plaats of paal waar ze rustig kunnen nesten. En die wens is nu ingewilligd.  De nestpaal staat er nu dankzij de bereidheid en samenwerking van verschillende instanties waaronder de milieudienst, natuurwerker Paul Meert (Wiestermeers) en het gemeentediensten.  Zij sloegen de handen in elkaar. 

En leuk om te weten: Eandis, Frankies jarenlange werkgever,  stelde de paal ter beschikking. De technische dienst van de gemeente Lebbeke trok hem op. Wat een flinke karwei was.

 Het is nu  wel wachten op het volgende broedseizoen in het voorjaar want dan is er een nieuwe trek. Hopelijk kiezen de ooievaars voortaan Lebbeke als nieuwe tijdelijke zomerse verblijfplaats.  

 

lindax
Hier sta ik samen met Linda, zij zag haar vaders wens  in vervulling gaan. Mooi toch?   (foto© F. Delsaert)

In aanwezigheid van zijn kinderen en familie, leden van het gemeentebestuur en milieuambtenaar werd een bezoek gebracht aan het gebied. Er werd eer gebracht aan de wens van F. Heyvaert. Hij was een natuurliefhebber en hield van vogels in de vrije natuur. Frankie kwam dan ook in natuurgebieden en aan het wachtbekken vaak observaties doen.  Ook plaatste hij veel nestkastjes om zang- en ander vogels in de regio te houden en het biotoop in stand te houden.

Dit alles toon aan dat ook na de dood, nog wensen en verzoeken kunnen ingewilligd worden. Dankzij de inzet en initatief  van veel Lebbekenaars. Ik hou alvast het geboortecijfer van Lebbeke komend jaar nauwlettend in het oog! Misschien veroorzaakt de Lebbeekse ooievaarspaal wel een baby-boom? (frd)

horizon
Rustig natuurgebied en genoeg aanvliegruimte voor ooievaars.  ©frankdelsaert

Lees ook de persberichten:

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-lebbeke/-die-ooievaarspaal-was-zijn-laatste-wens-a2763416/

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160621_02350145

over ooievaars: https://www.natuurpunt.be/pagina/ooievaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s